actie autisme en RIJbewijs!

Augustus 2013:


"Het resultaat is bereikt!"

Wat zijn we blij, herkeuring voor het rijbewijs bij autisme is eindelijk afgeschaft!
Onze actie met Autisme Rijgeschikt heeft vruchten afgeworpen. Zie ook onze website www.autismegeschikt.nl.
(De campagne Autisme Geschikt is in het leven geroepen om middels kunst vooroordelen over autisme weg te nemen bij zowel het brede publiek als beleidsmakers op lokaal, provinciaal én landelijk niveau.)

Vorig jaar hebben we een kunstwerk aangeboden aan minister Schultz, precies met dit doel voor ogen.
Een uitgebreide brief vanuit ons, met ondersteuning van de NVA, en er werd goed naar ons geluisterd. Maar ook toen bleef het natuurlijk afwachten of er ook echt iets mee gedaan werd.
Eerder dit jaar werden we al aangenaam verrast door de afschaffing van de herkeuring bij ADHD.

En nu dan eindelijk...ook bij autisme.

Bedankt minister Schultz!!


Rijles-en-autisme.nl sloeg de handen ineen met o.a. onze campagne AutismeGeschikt en de Nederlandse Vereniging Autisme om het huidige beleid rondom autisme en rijbewijs aan de kaak te stellen. Op 15 maart 2012 is de actie beëindigd met een bezoek aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Tijdens het bezoek werd de petitie overhandigd, tesamen met het AutismeRIJGeschikt-kunstwerk, ervaringen van rijinstructeurs en mensen met autisme, brief met aanbevelingen en een aanvullende brief vanuit de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

 

Het was een prettige bijeenkomst! De betrokkenen vanuit het ministerie hadden zich goed ingelezen en o.a. deze website nauwkeurig bestudeerd. Er werden dan ook zinvolle vragen gesteld en aandachtig geluisterd naar onze aanbevelingen. De aandachtspunten zullen dan ook op korte termijn worden besproken in de tweede kamer. Het ministerie heeft beloofd in overleg te gaan met de Gezondheidsraad om opnieuw te kijken naar het huidige beleid en de (on)zinvolheid ervan. Op het moment loopt tevens een onderzoek naar de procedures binnen het CBR om gezamelijk te bekijken hoe deze optimaal afgesteld moeten worden. Naar verwachting komt de Nederlandse Vereniging van Psychiaters deze maand nog met aanbevelingen voor aanpassing van het beleid ten aanzien van mensen met ADHD. Het ministerie heeft toegezegd de Vereniging tevens advies te vragen rondom mensen met autisme. Wij zijn vooralsnog zeer tevreden met het geboekte resultaat! We blijven in gesprek met het ministerie en houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

 

 

Informatie over onze landelijke actie voor verbeterde regelgeving en een eerlijk beleid voor mensen met autisme die het rijbewijs willen halen en behouden.
   
Achtergrond informatie en artikelen; alles over autisme en het rijbewijs!Lees artikelen, maar ook blogs en discussies online via social media.
   
Actieposters campagne "Mensen met autisme zijn rijgeschikt" vanuit de non-profit campagne Autisme Geschikt. Bekijk de posters...
   
Werk direct, online mee aan het volgende AutismeRijGeschikt-kunstwerk! Vul nu een tegeltje in: Mensen met autisme zijn rijgeschikt omdat...
   
De petitie is inmiddels afgesloten. We zijn trots op meer dan 1100 handtekeningen! Het ministerie heeft de handtekeningen inmiddels in ontvangst genomen.
   
Ervaringen van rijinstructeurs, mensen met autisme en/of hun ouders en direct betrokkenen.

 

 

VOLG ONS VIA SOCIAL MEDIA!

AutismeGeschikt is te vinden op de verschillende social media-websites. Je vindt hier de laatste nieuwtjes en updates, maar ook filmpjes, polls etc. Volg ons:

 

hyves autismegeschikt