de campagne autisme geschikt

Op Wereld Autisme Dag, zaterdag 2 april 2011 vond de officiële aftrap plaats van de non-profit campagne Autisme Geschikt in de binnenstad van Eindhoven. Bekijk hier de foto-rapportage van de aftrap.... Vrijwilligers trokken het centrum in met grote billboards en flyers. Het campagnemateriaal toont, met een komische knipoog naar de commercials van de landmacht, geschikt of ongeschikt, de kwaliteiten van mensen met autisme. Het winkelend publiek werd niet alleen voorgelicht, maar werkte ook direct mee aan een AutismeGeschikt-kunstwerk bedoeld voor de gemeente Eindhoven.

 

 

De insteek van de Campagne Autisme Geschikt is om in heel Nederland een cultureel en educatief publieksprogramma rond autisme op te zetten door samenwerking met autismeprofessionals, mensen met autisme en direct betrokkenen, per provincie. Krachtige beeldvorming is hierin het uitgangspunt door de kwaliteiten en mogelijkheden van mensen met autisme middels kunst positief te verbeelden voor het brede publiek en beleidsmakers op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Bekijk hier alle posters van de campagne.

 

 

Huidige actie: Rijbewijs en autisme!

Stop het huidige discirminerende beleid!

Rijles-en-autisme.nl slaat de handen ineen met onze non-profit campagne AutismeGeschikt om het huidige beleid rondom autisme en rijbewijs aan de kaak te stellen. In januari 2012 zal de actie eindigen met een bezoek aan de minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Tijdens het bezoek zal de petitie worden overhandigd, tesamen met het AutismeRIJGeschikt-kunstwerk, actieposters en ervaringen van rij-instructeurs en mensen met autisme. Kijk hier voor meer informatie en u, met een minuutje van uw tijd, ook een steentje bij kunt dragen!

 

KUNST VOOR GEMEENTES

VOORTZETTING ACTIE IN ANDERE GEMEENTES

De kunstwerken bestaan uit zo'n 250 tegeltjes, die samen één groot AutismeGeschikt-kunstwerk vormen. Bedrijven, scholen, instellingen en particulieren kunnen hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door deze campagne te steunen en sponsor te worden. Dit kan al voor 2 euro per tegeltje. De gever voorziet het tegeltje van een sterke eigenschap, kracht of gave van een persoon met autisme.

 

 

Het eerste kunstwerk is gemaakt door 300 cliënten met autisme van Spectrum Brabant. Maar we willen het niet houden bij één kunstwerk! Binnenkort hopen we genoeg tegeltjes bij elkaar te hebben zodat het tweede Autisme Geschikt-kunstwerk aangeboden kan worden aan de Gemeente Eindhoven en het derde kunstwerk aan Marja van Bijsterveldt en Edith Schippers, ministers van onderwijs en volksgezondheid.

 

 

Het is ons streven de campagne uit te breiden naar omliggende gemeentes, en er landelijk een vervolg aan te geven. Verschillende vrijwilligers zijn bereid een aantal uren per maand met de campagne aan de slag te gaan. De benodigde materialen worden volledig gesponsord door Spectrum Brabant en hopelijk binnenkort ook andere (collega)bedrijven. Het zou natuurlijk ook prachtig zijn als meer vrijwilligers, meer organisaties het belang van de missie onderstrepen! Alles wat nodig is zijn een paar enthousiaste vrijwilligers, neem contact met ons op voor het draaiboek en..... nieuwe gemeentes, nieuwe mensen kunnen worden bereikt! Steun ons nu!

 

en verder....

 

KUNSTPROJECTEN

Kunst en autisme, een bijzondere combinatie! In het kader van de campagne zullen allerlei kunstprojecten w3orden georganiseerd om de talenten van mensen met autisme tot uitdrukking te laten komen. Tijdens de autismeweek 2011 hebben studenten van de UNIT-academie hun werk geëxposeerd ter ondersteuning van de campagne, lees hier meer. Hou de site in de gaten voor komende projecten...

 

FONDSENWERVING GOEDE DOELEN

Alle opbrengsten gaan naar het AutismeFonds van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Wilt u meehelpen met het werven van sponsors? Laat het ons weten! Mail info@autismegeschikt.nl

 

 

 

 

Wat vind u van de campagne? Geef uw mening in ons gastenboek:

 

Teken ons gastenboek